SukututkimuspalvelutSukututkimus voidaan rajata monella eri tapaa. Yleensä lähdetään tutkimaan esipolvia nykyhetkestä taaksepäin, mutta on myös mahdollista tutkia jonkun menneisyydessä eläneen henkilön jälkipolvia. Suosittu ja yleensä ensimmäiseksi tehty tutkimus on isälinjan (tai muun sukulinjan) tutkiminen niin pitkälle taaksepäin kuin mahdollista kirkonkirjojen avulla. Yleensä päästään 1700-luvun alkuun tai 1600-luvun loppuun, riippuen miten kirkolliset lähteet seurakunnassa alkavat ja ovat säilyneet. Tutkimusta voidaan tästä usein vielä jatkaa läänintilien ja voudintilien avulla, ja edetä ajassa taaksepäin jopa 1500-luvulle. Tutkimuksen rajaaminen tehdään aina asiakkaan haluamalla tavalla, pienimmillään se voi olla vain yhden henkilön tietojen selvittäminen. Voidaan myös tutkia yksi perhe kerrallaan ja edetä aina asiakkaan haluamaan sukuhaaraan. Palveluihin kuuluu myös elävien sukulaisten etsintä, sekä mahdollisen sukulaisuussuhteen etsiminen johonkin tiettyyn henkilöön. Voidaan myös tutkia henkilön sukunimen syntyaikaa ja -tapaa.

Jo aloitettua sukututkimusta voidaan helposti jatkaa tai laajentaa myöhemmin. SukuHaku tekee jokaisesta tutkimastaan suvusta oman tietokannan, jota on helppo päivittää ja laajentaa asiakkaan oman aikataulun mukaan. Lisäksi kaikkiin sukuselvityksiin voidaan aina liittää mukaan tilaajan omia valokuvia ja perimätietoa. Tallennamme myös käsitehtyjä tutkimuksia sähköiseen muotoon.

Perustutkimus tehdään kirkollisista lähteistä, joita ovat mm. rippi- eli pääkirjat ja lastenkirjat, sekä syntyneiden-, vihittyjen-, kuolleiden- ja muuttaneiden luettelot. (Jos seurakunnan kirkonkirjat ovat tuhoutuneet, niin tutkimusta voidaan tehdä muista asiakirjalähteistä, mm. henkikirjat).
Näistä selviää mm: perhetiedot, nimet, päivämäärät, ammatit, muutot, ehtoollisella käynnit, luku- ja kirjoitustaito, kuolinsyyt ym. Alkuperäisistä lähteistä liitetään myös kopioita tutkimusraporttiin, ja niiden avulla luodaan kertomus perheen elämänvaiheista.

Tutkimuksia voidaan myös laajentaa ja syventää tutkimalla muita aikalaislähteitä, kuten läänintilit ja voudintilit, siirtolaisuusasiakirjat, perunkirjoitukset, sotilasrullat, kantakortit, sotapäiväkirjat, historiallinen sanomalehtikirjasto (vuodesta 1771), historialliset kartat ym.
Real Time Web Analytics